Hardlooptraining

Run

Hardlopen in het Twiske is in alle seizoenen heerlijk om te doen.  Wij geven gevarieerde hardlooptraingen op de woensdag avond om 19.00 uur en zondag ochtend om 9.00 uur. Ideaal voor diegenen die willen trainen voor wedstrijden van 10 kilometer en langer. Toch trainen niet alle Twiske Runners voor een wedstrijd. Samen trainen en topfit worden/blijven zijn natuurlijk ook goede redenen om mee te trainen.

De Training 

Geen saaie rondjes op de baan, met de tucht van de klok. Een typische hardlooptraining beslaat zo'n 12 a 15 kilometer. Na het inlopen, is er aandacht voor dynamisch rekken&strekken. Hierna begint het echte trainen. Elke week is anders. Denk aan interval training, kort snelheidswerk, vaartspel en bijvoorbeeld een tempoduurloop.  De seizoenen zijn goed merkbaar in het Twiske en vormen een prachtig element in de trainingen.


Dat de hardlopers in de groep ook verschillen in snelheid, wordt keurig ondervangen met extra lusjes, of snelle lopers die meer naar achteren starten op het snelheidswerk. En er wordt op elkaar gewacht.


Samen uit - samen thuis.

hardlopen winter