Swimrun

Swimrun is een jonge sport, die is ontstaan in Scandinavie. Je wisselt hardlopen (trailrunning) af met open water zwemmen. In wedstrijdverband doe je dat in koppels (m/m - m/v - v/v). Het Twiske is daar ideaal voor. Gecontroleerd helder water, dat makkelijk toegankelijk is en waar geen motorboten zijn toegestaan. Combineer dat met prachtige trail routes en je hebt een ideale Swimrun omgeving voor beginners en voor gevorderden. Wedden dat jij binnenkort ook een nieuwe verslaving hebt?
De afstanden die wij trainen zijn geschikt voor beginners en gevorderden. 
Heb je nog helemaal geen ervaring op het gebied van trailrun of open water zwemmen? 
Kom gerust met onze trainers praten op onze fraaie lokatie in buitenzwembad De Breek.
Gesitueerd in het Sportpark van Landsmeer, gratis parkeergelegenheid op minder dan 2 autominuten van de Amsterdamse Ringweg A10.

 

Meer over Swimrun

Swimrunning is supergaaf. Maar het is nou niet bepaald een boswandeling. Deze sport gaat niet zo hard als je misschien gewend bent van het hardlopen. 


En in tegenstelling tot duathlons (eerst zwemmen en dan hardlopen), is deze vorm van sporten een continue koppeltraining. Je rent, je zwemt, je rent, je zwemt, enzovoort.


Uiteraard kan je deze sport niet het hele jaar doen, vanwege de watertemperatuur. Maar de die-hards in onze groep, swimrunnen vrolijk van april tot begin december. Met een goede wetsuit aan dan, welteverstaan.


In de zomermaanden kan iedereen mee met de Start to Swimrun trainingen in Het Twiske. Een wetsuit is dan niet nodig. 


Hou De agenda in de gaten,  of volg ons op Facebook voor de datums en tijdstippen. 

 

De Training

Uiteraard kan je al hardlopen en misschien heb je al trailrun ervaring (niet vereist). Het zwemgedeelte wordt door een deel van de swimrunners in  borstcrawl gedaan. Maar ook al kan je dat (nog) niet, ga gerust een keer mee op de Start to Swimrun trainingen. 


De afstand bedraagt zo'n 10 a 12 kilometer in totaal, waarvan je ongeveer een kilometer zwemt. Dat zijn stukjes van 100 tot 250 meter. 


Er wordt veel op elkaar gewacht, zodat er lekkere rustmomenten zijn. En ook is er een verzorgingspost onderweg.

open water zwemmen

Wat heb je nodig?

Hardlopen en open water zwemmen doe je in een wetsuit (bij koudere watertemperaturen) en met je hardloopschoenen aan. Je mag altijd hulpmiddelen gebruiken zoals handpaddles of zwembuoys (beter drijfvermogen). Uiteraard draag je ook een zwembril en een silicone badmuts.

Wat heb je nodig:
- Een wetsuit met korte pijpen/mouwen
- Een zwembril
- Een silicone badmuts
- Hardloopschoenen die nat mogen worden
- Handdoek
- Droge kleren


Optioneel:
- Zwemhandschoenen of pedals
- Sporthorloge
- Tubes / compressiekousen 

- Zwembuoy

Amphiman